Groenploeg Rozenburg

"Bijdrage naar kunnen".

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
Datum : zaterdag 5 november 2022
6
7
8
9
10
11
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Wilgen achter de volkstuinen geknot

Zaterdag 12 november hebben we met een klein groepje groenploegers bij prachtig weer 13 wilgen achter de volkstuinen geknot. De ouderdom van de wilgen vereistte een mengeling van handigheid en acrobatiek om de wilgen te knotten. Zonder "Veilig werken" uit het oog te verliezen.  De wilgen staan niet meer stevig in het sloottalud en zullen op termijn deels worden vervangen. 

De knotwilgen staan er weer prachtig bij en zijn over ongeveer 3 jaar weer aan de beurt.

 

 

 

 

Zwaar en hard werken in het Berkenbos

Vandaag zaterdag 5 november 2022 hebben we nogmaals de mouwen op gestroopt om het Berkenbos in ere te herstellen. Het snoeien van de overwoekerde bramenstruiken is zeer zwaar werk. Met gebruikmaking van (niet een ieders favourite werktuig),de bosmaaiers zijn we flink opgeschoten.

Het wilgenknotschema dwingt ons het Berkenbos voorlopig te verlaten. Misschien dat later in het seizoen het Berkenbos nogmaals in de planning opgenomen kan worden.

 

Opknappen Berkenbos

Vandaag 1 oktober 2022 is het Groenploeg seizoen geopend.

Vervelende constatering, dat Groenbeheer van de gemeente al negen jaar totaal niets aan het onderhoud in het Berkenbos heeft gedaan. De Groenploeg laat zich niet kisten en pakken de handschoen op.  We hadden met 9 man een behoorlijke ploeg om het spits af te bijten. We hebben hier nog wel een paar zaterdagen werk.

Het gevecht met de venijnige braamstruiken komt ons helaas bekend voor. We hebben nu echter de beschikking over een bosmaaier. 

Halverwege de ochtend konden we onder het genot van een bakkie op krachten komen in het altijd gezellige, gastvrije 't Vliertje.

Komende zaterdag zijn een aantal Groenploegers verhinderd, maar hopelijk staan er verse krachten klaar.

 

 

 

 

Vrijwilligers herstellen Berkenbos (2)

Flashback

18 oktober 2013 werd er door de Groenploeg  hard gewerkt om het Berkenbos in oude luster te herstellen. Klik HIER om het artikel te lezen.

Met dank aan John Biert.

We zijn nu een aantal jaren verder in de tijd en van de toen gedane belofte van de Gemeente Rotterdam is niets terecht gekomen. De Groenploeg vrijwilligers  gaan 1 oktober 2022 wederom in het Berkenbos aan de slag.

Paddenpoel verrijkt met insectenhotel "R"

Woensdag 25 mei 2022

Het is de Groenploegers uiteindelijk gelukt met een vertraging van twee jaar het insectenhotel "R" te completeren en in de Paddenpoel in het Esdoornpark te plaatsen. Met 7 groenploegers is het insectenhotel  "R" in de avonduren vanuit het Groenhonk naar de Paddenpoel getransporteerd. 

Daar aangekomen hebben vier man zich in hun waadpak gestoken en modder en water trotserend de kolos naar de uitgekozen plek gesjouwd. Dankzij support van groenploegers op de kant, die verbonden waren met het hotel d.m.v. een touw, werd het hotel in de juiste stand overeind getrokken. 

Nadien werd het hotel windvast verankerd. Een Groenploeger was in de veronderstelling dat de klus zittend geklaard kon worden. We hebben veel steun gehad van kwakende kikkers.

We zijn Gerard en Adri veel dank verschuldigd voor het ontwerp en construeren van de staal en houtconstructie van de "R" en uiteraard een ieder die hun steentje hebben bijgedragen.

We spreken de hoop uit dat het insectenhotel volgeboekt zal gaan worden.