Groenploeg Rozenburg

"Bijdrage naar kunnen".

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
13
14
15
16
17
18
Datum : zaterdag 18 september 2021
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Doorkijkjes op de Dorpstuin zijn gemaakt

Zaterdag 18 september 2021 hebben we de doorkijkjes kunnen afmaken. De Dorpstuin is nu veel beter vanaf de Zandweg te zien.  Het vrijgekomen snoeihout hebben we hergebruikt voor een takkenril. Een takkenril is een gestapelde bos snoeihout en is voor veel dieren zeer nuttig. Zoals schuilplaats, overwinteringsplek. In het voorjaar kan de ril gebruikt worden als nestgelegenheid. Ook paddenstoelen, mossen en varens gedijen goed in/op een takkenril.


 

Doorkijkjes maken op de Dorpstuin

Zaterdag 11 september 2021
Na wat opstart problemen zijn we zaterdag 11 september na 6 maanden aan de slag gegaan bij de Dorpstuin.
Daar hebben we een begin gemaakt met het uitdunnen van de bosrand tussen de Zandweg en de Dorpstuin.
Volgende week willen we verder gaan met het uitdunnen van de bosrand. Het doel is doorkijkjes te maken. 
Ook nu houden we rekening met de corona maatregelen.


Landje van Oudenaarden

Vandaag 13 maart hebben we met de Groenploeg ondanks de slechte weersvoorspelling de wilgen op het "Landje van Oudenaarden" geknot. Rond 08:30 uur stond de ploeg buiten geduldig op hun bakkie koffie te wachten. Bij het landje aangekomen hebben we met 8 Groenploegers + Fred, werknemer van van Oudenaarden de knotklus ter groote van 20 wilgen te lijf gegaan.

De werkzaamheden verliepen buitengewoon vlot en hebben nog een aantal door ziektes en ouderdom opengevallen plekken op kunnen vullen met nieuwe stekken.

Het weer was boven verwachting met af en toe een zonnetje. Met dank aan Fred voor zijn inzet en hulp.

Getuige de foto van het eendennest nadert het broedseizoen met rasse schreden en dus zal de Groenploeg er even een tandje af doen.

 

Spinaker geknot

Vandaag zaterdag 6 maart 2021 zijn de knotwilgen aan de Spinaker allemaal geknot, dankzij de inspanningen van onze ploeg. Met inachtneming van de coronamaatregelen en genietend van de zon is dit een mooi resultaat.

Dankjewel allemaal.


 

Wilgen Ostadelaan geknot

Zaterdag 9 januari 2021

We waren vanmorgen weer vroeg om in het Ostadeparkje de wilgen te lijf te gaan, Het weer was prachtig om te knotten. Het koste nogal moeite om in ons honk te komen want het slot werkte niet meer. Maar via de zij ingang kwamen we met wat geschuif van de kast toch binnen, dus snel aan de koffie.

Maar wat zou een nieuwjaar niet zijn zonder de  beste wensen van de fa. Securitas, en ja hoor daar kwam de medewerker van Securitas om ons een gelukkig nieuwjaar te wensen.

Bij de wilgen aangekomen kwam Rob er ook nog bij dus waren we met z’n vieren.

Ondanks de lage temperatuur was het toch weer peentjes zweten geblazen.

Rond twaalf uur was de klus totaal geklaard.