Groenploeg Rozenburg

"Bijdrage naar kunnen".

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ooievaarstnest en ijsvogelbroedwand opgeknapt

Zaterdag 9 maart 2024

Vandaag een vroege opkomst in ons Groenhonk om het karwei in het Esdoornpark af te maken. We zien er gelikt uit en zijn trots als een pauw met onze nieuwe jackets. Na de koffie met lekkers, dank Piet, gingen we naar het Esdoornpark. Het vervoer van de steiger liep gesmeerd en ook dank verschuldigd aan Mart voor het gebruiken van zijn materiaal.

De opbouw van de steiger verliep snel en na het opnemen van de diameter van de nestbak gingen 2 man aan de slag om de bodembedekking uit kunstgras te snijden. Ondertussen waren groenploegers boven op de steiger al bezig de wand van de bak te vlechten uit door andere mensen aangevoerd materiaal. En de gaten verder opvullen.

Leo hield zich bezig met het scherm bij de ijsvogelbroedwand. In persoon van Cornelia werden we verrast, die info kwam halen voor een stukje in Nieuwsblad Rozenburg, persbelangstelling zijn we blij mee. De Groenploeg mag nog wel een beetje groeien in leden. Na het interview was de rollator van Cornelia zoek. Deze kon niet ver weg zijn, dus we hebben de rollator uiteindelijk gevonden. Er was nog veel opruimwerk te doen, maar zijn mooi op tijd vertrokken.

Vanaf deze kant een ieder hartelijk dank voor de geweldige inzet, top!!