Groenploeg Rozenburg

"Bijdrage naar kunnen".

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

We hebben niet met een tijger gevochten!!!

Zaterdag 6 december hebben we, zoals het weleens omschreven wordt, meters gemaakt. Dankzij de grote opkomst. Vóór vertrek vanuit ons Groenhonk wordt genoteerd hoeveel en wat voor gereedschap meegenomen wordt. We houden dan overzicht dat dit gereedschap ook weer retour komt. Geen misverstand dat we zuinig zijn op onze spullen.

We zijn al een aantal weken bezig aan de westkant van de Dorpstuin. De wildgroei van bramen is daar in topvorm. Niet de leukste klus om te doen. Sommige Groenploegers zagen eruit alsof ze met een tijger hadden gevochten. Onzin natuurlijk, maar een schrammetje hier en daar is geen fabel. Tevens hebben we een groot aantal vlierbesstruiken een kopje kleiner gemaakt. Van het vrijkomende snoeihout hebben we weer een takkenril gemaakt. We hebben nu een takkenril gemaakt tegen het hek van de Dorpstuin waar de bijenkast zich bevindt. Deze ril dient nu tevens als windscherm. De bijen hebben in de winter warmte hard nodig en windbeschutting draagt hier zeker aan bij. 

 't Vliertje bood ons wederom gastvrijheid voor de koffiepauze. Gerard is niet alleen goed in materiaalbeheer van de Groenploeg, maar staat ook zijn mannetje in het maken van gevulde speculaas.